Galvano overfladebehandling elektrolytisk metalpålægning

Manor Group Automation har siden 1986 beskæftiget sig med galvano og galvaniseringsvirksomheder, alt i udstyr indenfor overfladebehandling og elektrolytisk metalpålægning. Såvel galvanostyringer som hele galvanoanlæg indenfor den elektrokemiske industri. Kendt for sin optimale galvanostyring Optigal, OptiGalv.

Ordene galvano og Galvanoanlæg er en form for fællesbetegnelse for mange typer anlæg, såvel anlæg for galvano som varmgalvanisering som for alle andre galvanoanlægstyper, så som forgyldning, forkromning, fornikling, forkobring. Ja man endog se betegnelsen brugt om karrækkeanlæg til alluksering, brunering, elektropolering, pulverlakering, maling.

Oprindelig udspringer galvano nok af elektrogalvanisering, altså den galvaniske proces som sker ved at f.eks. zink bruges som anode (pluspol) og det ønskede materiale som katode (minuspol), i en væske (elektrolyt) der indeholder zink.

Kar-række-anlæg som bruges til andet, for eksempel forkromning, forkobring, zink, anodisering, eloxering, chromitAL, kromatering, manganfosfatering, pulverlakering, hårdchrom,  forgyldning, forsølvning, kaldes ofte galvano anlæg. Og ord som galvano og anlæg ses såmen også brugt i forbindelse med affedtning, alluksering, brunering, maling, pulverlakering, afsyring, elektro polering. Alle disse galvaniske processer kan styres og kontrolleres af galvanokontrolsystemet OptiGalv ®.

OptiGalv kan kan erstatte samtlige kendte galvano-styre-systemer, oftest med opnåelse af forbedringer og optimeringer. Nogle af disse andre systemer er SIFLEKS, SIKVENS, SIVAVIS, SURFACE, JH JENS HJORT, EG TRONIC, egtronic datamation, egtronic equipment, IA CONTROL AB, TURNTECH AB PROCON 2011 SYSTEM, J H System ApS, galvanocontrol serie 2000, el-styringer fra Sejs Engineering A/S,

 

Dette indlæg blev udgivet i Anlæg. Bogmærk permalinket.